یلدای دیجیتالی3 ( ابزارهای دیجیتال مارکتینگ)
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ چی هستند تا به حال در مورد ابزارها شنیدی، با من همراه باش این ویدئو رو ببین.
سلام و درود مرتضی آزاددهقان هستم با سومین ویدیوی یلدای دیجیتالی در خدمتتون هستم . اگر دقت کرده باشید و ویدئو اول ما را دیده باشید تو ویدئوی اول گفتیم که دیجیتال مارکتینگ یعنی استفاده هوشمند از ابزارهای دیجیتال.امروز می خواهیم ببنیم که ابزارهای فضای دیجیتال چی هستند ؟( این مقاله خلاصه ای از گوشه هایی از دوره دیجیتال مارکتینگ آقای دکتر عادل طالبی هست برای ثبت نام در دوره دیجیتال مارکتینگ می توانید به سایت a.talebi.ir یا mydmc.ir مراجعه کنید )
ابزارهای دیجیتال هرنوع ابزاری که تو فضای اینترنت موجود هستش و الان داره خدمتی را به بقیه میرسونه بهش میگیم ابزار دیجیتال .
وبسایت، شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، تلگرام و لینکدین و بقیه شبکه ها، یوتیوب، آپارات و همینطور ایمیل مارکتینگ و اپلیکیشن های متفاوتی که تو این بخش داریم میبینیم، اینها همه جزئی از ابزارهای دیجیتال یا فضای دیجیتال هستند و ما به عنوان دیجیتال مارکتر باید با این ابزارها شروع کنیم کار کردن و از همشون استفاده کنیم .
اما بریم سراغ اولین ابزار دیجیتالی که خیلی مهم هستش و به قولی پایه و بیس و مادر تمام اینها است آن ابزار چیزی نیست جز وبسایت.
اگر در مورد وبسایت سرچی انجام بدیم یا تعریف هایی که در مورد وبسایت چی هست به عنوان یک تعریف ساده به وبسایت مجموعهای از صفحاتی هستش که اطلاعاتی ، داخلش داره و این صفحات تحت یک آدرسی به نام دامین وجود دارد که ما آن آدرس را وقتی سرچ می کنیم به وبسایت دسترسی پیدا می کنیم
ابنجا رسیدیم به دامین ، دامین چی هست ؟
دامین در واقع یک آدرسه، دیدید ، برای هر محلی آدرس وجود دارد افراد از طریق آدرس آنجا را پیدا میکند در دنیای وب هم ما همین رو داریم. با یک آدرسی یک سایت رو پیدا میکنیم که به آن می گیم دامین یا url یا دامنه
دامنه ها بخشهای مختلفی دارند اولین بخش یک دامنه www ثابته ، دوم بخشی که در دامنه وجود دارد یک نام هست که آن نام را که ما انتخاب میکنیم و سومین بخشی که در دامنه وجود داره بهش می گویم اکستنشن یا پسوند ، پسوند ها انواع مختلفی دارند دات کام، دات آی آر .tv ، .co و بقیه پسوندهایی که ما در این فضا داریم .پس ما به همین راحتی میتوانیم برای خودمان یک دامین رو انتخاب کنیم .
خب دیگه یرای یک وبسایت چه اطلاعاتی نیاز داریم، چه کاری باید انجام بدیم، دوم بخشی که برای یک وب سایت نیاز داریم هاسته
هاست یا فضای میزبانی یک سروری هستش که اطلاعات ما رو در فضای اینترنت نگهداری می کند .این سرورها هم انواع مختلفی دارند .
ما سرورهای اختصاصی را داریم که سرورهای بزرگ هستند برای سایت های پیشرفته ازشون استفاده میکنیم.
سرورهای مجازی را داریم ،سرورهای کلاد را داریم و سرورهای اشتراکی که عموما برای سایت های کوچک ازشون استفاده میکنیم ، 2G 3G، 100Mb، 200Mbو الی آخر… اینها جز سرور هایی هستند که اشتراکی هستند و برای شروع کار ما از این سرورها استفاده میکنیم .
خب دامینمون راانتخاب کردیم سرورمونم، انتخاب کردیم که چه سروری باشه چه هاستی باشه اما این ها بخش زیرساختی هستند، تا اینجا چیزی نداریم بجز یک دامین .
اما سومین بخشی که در زیر ساختار آن باید انجام بدیم اینه که یک CMS را برای سایتمون انتخاب کنیم . CMS ها انواع مختلفی دارند ، ما CMS های اختصاصی را داریم کاملا کدنویسی شده هستند. CMS های را داریم که نیمه اختصاصی هستند و در کدهای آنها یکسری تغییرات انجام شده و یک سری CMS های را داریم که به اون میگیم CMS عمومی و متن باز که ، وردپرس جوملا دروپال اگر در موردش شنیده باشید ، جز سی ام اس های عمومی هستند و بسته به نوع کارمون میایم تصمیم میگیریم ، که از کدام یک از این CMS ها استفاده کنیم، اگر من یک سایت تازه دارم شروع میکنم میام میرم از CMS وردپرس استفاده میکنم . اگر یک سایت را دارم که یک مدتی ازش گذشته در اینجا میام از یک CMS نیمه اختصاصی استفاده می کنم ( سعی میکنم که وردپرس رو تا حدی اختصاصی کنم برای خودم) .
اگریک شرایط ویژه می خواهم، می خواهم سرعت سایتم بالاتر باشه ، یا یوزر خیلی زیادی را دارم اینجا از CMS اختصاصی استفاده می کنم .
تا به اینجای کار هم ما چیزی تحت عنوان سایت نداریم که دیگران بخواهند ببینند . بعد از اینکه CMS خودمان را انتخاب میکنیم چهارمین جزئی که برای یک سایت نیاز داریم این هست که بیایم از یک تم یا قالب استفاده کنیم ..
قالب در واقع ویترینی هستش که ما داریم ازش بهره می بریم مغازه و فروشگاه های مختلف را دیدیم دفاتر مختلف را دیدیم که هر کدام برای خودشان یه طرح ( دکور) دارند یک دموی دارند ،یک فضای خوشایند را طراحی کردند که دیگران وقتی وارد آن فضا میشوند میگن به به چه فضای خوبی ، در واقع قالب سایت ما همین کار را برای ما انجام می دهد یک ویترینی هستش که اطلاعات ما در آن قرار داره و برای انتخاب این ویترین با توجه به نوع CMS که ما انتخاب کرده بودیم باید بریم بسته به نوع کارمون ، یکی از آنها را انتخاب کنیم ، که در اینجا CMS های تحت نام حوزه، قالبهای حوزه را داریم که بسته به نوع هر کاری تقسیم بندی شده، مثلا کارهای مربوط به حوزه املاک یک نوع CMS را انتخاب کردن ، کارهای آموزشی یک نوع دیگر، مدارس غیرانتفاعی یک نوع دیگر و انواع مختلفی از این داریم که بسته به نوع کارمان میریم یکی از اینها را خریداری میکنیم و ازش استفاده می کنیم .
با این چهار تا گام که بهتون گفتم سایت شما راه اندازی میشه، اینها در کنار هم قرار بود و به شرایط اولیه میرسیم که تو این شرایط اولیه ما حالا یک چیزی برای دیده شدن داریم، هر کسی آدرس سایت منو بزنه ،دامین من رو بزنه وارد یک فضایی میشه که شکل و شمایلی دارد، که اینجا باید بیایم این را شخصی سازی کنیم برای خودمون ، اطلاعات خود را داخلش قرار بدیم و قابلیت این را داشته باشیم که روی سایت تبلیغات خود را انجام بدیم .
یکی از کارها و یکی از روشهای عمومی هستش، برای ساختن یک سایت استفاده می کنیم .
اما آیا از روشهای دیگری هم وجود داره؟ بله قطعاً روشهای دیگه ای هستش . شاید شما دانش فنی تون خیلی کم باشه شاید می خواهید یه بازاریابی جدید ، انجام بدید . شاید می خواهید یک مدلی از کسب و کاررا پیش ببرید نمی خواهید هزینه زیادی کنید اینجا میتونید برید با روش سایت ساز یک سایت را راه اندازی کنید .
که در ویدئو های دیگه در مورد سایت ساز ، شبکه های اجتماعی و بقیه صحبت خواهیم کرد ، امیدوارم از ویدئو لذت برده باشید برای دوستاتون بفرستید ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید به پیجمون سر بزنید و هر نوع سوالی داشته باشید بپرسید . مرسی از توجهتون